PSV begint zaterdag zonder verrassingen in het basisteam aan de uitwedstrijd tegen AZ. Bij de thuisclub maakt zoals verwacht doelman Tim Krul zijn Eredivisiedebuut.

PSV-trainer Phillip Cocu kan weer beschikken over Hector Moreno. De oud-speler van AZ moest het duel van vorige week met Heracles Almelo aan zich voorbij laten gaan vanwege een schorsing, maar krijgt in het AFAS Stadion weer de voorkeur boven Nicolas Isimat-Mirin.

Bart Ramselaar fungeert wederom als verkapte linksbuiten, waardoor Andres Guardado, Davy Pröpper en Marco van Ginkel opnieuw het middenveld van de Eindhovenaren vormen.

Bij AZ staat Krul voor de eerste keer onder de lat. De 28-jarige sluitpost kwam vlak voor het verstrijken van de transferdeadline over van Ajax. De Hagenaar werd door de Amsterdammers gehuurd van Newcastle United, maar verloor daar de concurrentiestrijd van André Onana.

Krul verdrijft Sergio Rochet uit het Alkmaarse doel. Hij keepte nog nooit eerder op het hoogste niveau in Nederland, maar speelde dit seizoen al wel een paar keer namens Jong Ajax in de Jupiler League.

Wijndal

AZ moet het tegen PSV stellen zonder de geschorsten Ridgeciano Haps en Wout Weghorst en mist tevens de zieke Mattias Johansson. Daardoor zijn er basisplaatsen weggelegd voor onder anderen Pantelis Hatzidiakos (20) en de pas 17-jarige Owen Wijndal, die zijn debuut maakt in de hoofdmacht van de Alkmaarders.

PSV moet winnen bij AZ om in het spoor te blijven van Feyenoord en Ajax. De titelverdediger heeft na twintig speelrondes acht en vijf punten achterstand op de nummers één en twee van de competitie. AZ bezet de zesde plaats op de ranglijst.

AZ-PSV begint om 19.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük.

Opstelling PSV: Zoet; Arias, Schwaab, Moreno, Willems; Guardado, Pröpper, Van Ginkel; Pereiro, L. De Jong, Ramselaar.

Opstelling AZ: Krul; Hatzidiakos, Van Eijden, Wuytens, Wijndal; Bel Hassani, Luckassen, Rienstra; Jahanbakhsh, Friday, Garcia.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Eredivisie