Het duel in de Primera Division tussen Celta de Vigo en Real Madrid gaat zondagavond niet door. De zware storm in het noordwesten van Spanje zorgt voor een onveilige situatie in Estadio Balaidos.

Door de windstoten raakte een deel van het dak van het Celta-stadion los. De burgemeester van Vigo, Abdel Caballero, heeft de afgelasting zaterdag bevestigd.

Een nieuwe datum voor de wedstrijd, die zondag om 20.45 uur zou beginnen, is nog niet bekend. Vrijdag leidden de weersomstandigheden in Spanje tot het afgelasten van de wedstrijd van Deportivo La Coruña tegen Real Betis.

Koploper Real moet zodoende nog even moeten wachten voordat het wraak kan nemen voor de bekeruitschakeling tegen Celta eind januari. De middenmoter had toen in eigen huis aan een 2-2 gelijkspel genoeg nadat het eerder in Santiago Bernabeu met 1-2 won.

De 'Koninklijke' leidt in de Spaanse competitie met 46 punten uit negentien wedstrijden. De voorsprong op nummer twee FC Barcelona, dat een wedstrijd meer heeft gespeeld, is vier punten.

Bekijk het programma en de stand in de Primera Division