Technisch directeur David Elleray van spelregelcommissie IFAB gelooft dat de videoscheidsrechter geïntroduceerd kan worden op het komende WK voetbal in 2018 in Rusland.

Komende maand worden de resultaten van diverse testen met de videoscheidsrechter besproken op de jaarlijkse vergadering van de IFAB.

"We zijn erg blij met de progressie die gemaakt is. Er zijn nu meer dan twaalf landen die bij het project betrokken zijn en we weten al wat we nog kunnen verbeteren", aldus Elleray tegenover The Times.

De testen werden tot nu toe gehouden in Nederland (in het KNVB-bekertoernooi), Italië en de Verenigde Staten en ook Duitsland, Frankrijk en Mexico willen de videoscheidsrechter gaan introduceren.

Danny Makkelie: 'Ook met de videoscheidsrechter blijft er discussie in het voetbal'
Danny Makkelie: 'Ook met de videoscheidsrechter blijft er discussie in het voetbal'

Engeland

Volgens Elleray zijn de eerste testen verrassend goed verlopen. "Eén of twee aspecten gingen nog niet zo goed, maar het zou jammer zijn als mensen het idee hebben dat de videoscheidsrechter niet werkt.”

"Als de komende testen ook goed gaan, wil de FIFA graag de optie hebben om de videoscheidsrechter te gebruiken bij het WK van volgend jaar. Engeland volgt het ook op de voet en gaat in de toekomst mogelijk ook meedoen."

De FIFA introduceerde de videoscheidsrechter afgelopen december bij het WK voor clubteams. De belangrijkste kritiek was toen dat het soms lang duurde voordat er een beslissing genomen werd naar aanleiding van beelden.