PSV is niet van plan om 10 miljoen euro of meer uit te geven aan een nieuwe speler, zoals Ajax met de Braziliaan David Neres deze week wel heeft gedaan. 

De Amsterdammers betaalden 12 miljoen euro voor 19-jarige aanvaller van Sao Paulo en dat bedrag kan door bonussen zelfs nog oplopen tot 15 miljoen euro.

"Je ziet dat de prijzen enorm worden opgestuwd door de ontwikkelingen in Engeland en China", zegt algemeen directeur Toon Gerbrands donderdag in De Telegraaf.

"Waar je vroeger in landen als Mexico zaken kon doen voor 4 à 5 miljoen euro zijn de prijzen nu richting 10 à 12 miljoen aan het gaan. Daar beginnen wij niet aan. Dat is niet ons businessmodel."

Verantwoorde bedrijfsvoering

Volgens Gerbrands ligt de grens bij PSV op 7 miljoen euro, al werd in 2000 nog elf miljoen euro betaald voor Mateja Kezman.

"Wij kopen spelers aan voor bedragen tussen de 4 tot 7 miljoen euro en hopen ze verder te ontwikkelen en voor een hoger bedrag te verkopen. Hoger kunnen we niet gaan. We weten precies wat onze polsstok is en wat we wel en niet kunnen doen voor een verantwoorde bedrijfsvoering."

PSV deed deze winter geen grote aankopen, maar Marco van Ginkel werd wel opnieuw gehuurd van Chelsea. Luciano Narsingh vertrok voor een kleine 5 miljoen euro naar Swansea City en ook Jordy de Wijs (verhuurd aan Excelsior), Beto (Gremio), Florian Jozefzoon (Brentford FC) en Simon Poulsen (Sönderjyske) verlieten de club.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie