Abel Tamata vervolgt zijn loopbaan bij ADO Den Haag. De verdediger heeft woensdag voor een halfjaar getekend in het Kyocera Stadion en is de vijfde winterse versterking van de club.

De 26-jarige Tamata trainde al bijna twee weken bij ADO, nadat hij afgelopen zomer transfervrij vertrok bij FC Groningen. Eerder speelde Tamata voor PSV en Roda JC.

Omdat Tamata transfervrij was hoefde ADO hem niet tijdens de winterse transferperiode, die dinsdag sloot, vast te leggen. De eenmalig international van Congo-Kinshasa is de vijfde speler in week tijd die tekent bij ADO. 

Dinsdag werd op de valreep Abdenasser El Khayati tot het eind van het seizoen gehuurd van Championship-club Queens Park Rangers. De 27-jarige aanvallende middenvelder speelde eerder in Nederland bij FC Den Bosch.

Ook de clubloze Guyon Fernandes, Donny Gorter en Randy Wolters (gehuurd van Go Ahead Eagles) werden vastgelegd. Daartegenover staat het vertrek van Dennis van der Heijden, die voor een halfjaar verhuurd wordt aan FC Volendam, en Ludcinio Marengo, die op huurbasis overstapte naar Go Ahead Eagles.

Vijftiende plaats

ADO hoopt met alle mutaties het tij te keren. De club kende een uitstekende seizoenstart, maar is inmiddels afgezakt naar de vijftiende plaats, met maar vier punten voorsprong op hekkensluiter Go Ahead.

Vrijdag speelt ADO om 20.00 uur thuis tegen Vitesse en dat duel staat onder leiding van arbiter Siemen Mulder. Tamata is dan meteen inzetbaar.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie