Problemen met zijn scanner zorgden er dinsdagavond laat voor dat de overgang van Jari Oosterwijk van FC Twente naar NAC Breda bijna niet door ging. Op de valreep werd de verhuur toch afgerond.

NAC meldde zich dinsdagavond pas om 21.00 uur bij FC Twente voor Oosterwijk. De 21-jarige spits was al tweede keus achter Enes Ünal bij de club uit Enschede, die zich dinsdagmiddag versterkte met aanvaller Enis Bunjaki van Eintracht Frankfurt.

"Nadat NAC zich bij ons meldde, moest alles razendsnel gaan. Je moet er eerst met iedereen uit zien te komen en vervolgens wacht het papierwerk, wat sowieso wel een uur in beslag neemt", zegt algemeen directeur Jan van Halst van FC Twente tegen Tubantia.

"Er waren wat problemen met scannen. Jari zat thuis, en scannen was de enige manier om alle papieren te ondertekenen", vertelt Van Halst.

Stressen

Kort voor het verstrijken van de deadline werd Oosterwijk als laatste van 151 wintertransfers aangemeld bij de KNVB. "Het was stressen voor alle partijen", aldus Van Halst. "Maar om één seconde voor twaalf kon het licht op groen."

In december 2014 debuteerde Oosterwijk in het eerste elftal van FC Twente. In totaal speelde hij 27 competitieduels waarin hij vijf keer scoorde. Door een hartprobleem stond hij vorig seizoen enkele maanden aan de kant.

Bij NAC moet Oosterwijk de strijd aan gaan met de Belgische spits Cyriel Dessers. De club staat vijfde in de Jupiler League met twaalf punten achterstand op VVV-Venlo.

Bekijk de stand, het programma en de uitslagen in de Jupiler League