Ajax lijkt op de slotdag van de transfermarkt alsnog de gewenste versterking binnen te halen. Volgens Braziliaanse media heeft Sao Paulo een bod van 15 miljoen euro op David Neres geaccepteerd.

Neres moet coach Peter Bosz een extra optie op de vleugels geven. Naar verluidt deed Ajax maandag een bod van 15 miljoen euro, waar Sao Paulo na enige bedenktijd alsnog mee in heeft gestemd.

Eerder meldden onder andere De Telegraaf en Voetbal International dat een bod op de jeugdinternational van Brazilië door de club was afgewezen. 

De 19-jarige aanvaller moet bij Ajax de opvolger worden van Anwar El Ghazi, die zo goed als zeker naar het Franse Lille verkast. De tweevoudig international van Oranje werd afgelopen weekend tegen ADO Den Haag al buiten de selectie gehouden, omdat hij in zijn hoofd te veel bezig was met een transfer.

Krul

Tim Krul lijkt eveneens uit Amsterdam te vertrekken. De 28-jarige doelman werd door Ajax in de zomer gehaald als vervanger van de naar FC Barcelona vertrokken Jasper Cillessen, maar speelde nog geen minuut voor het eerste elftal.

Krul, die van Newcastle United wordt gehuurd, staat volgens Britse media in belangstelling van Watford FC. Die club kampt met personele problemen onder de lat omdat eerste keus Costel Pantilimon er vanwege een blessure enige tijd uit ligt.

Bij Ajax lijkt voor Krul geen speeltijd weggelegd. De Hagenaar was bij zijn aankomst in Amsterdam nog niet helemaal fit na een knieblessure, waarna André Onana een kans onder de lat kreeg. Coach Peter Bosz houdt nu ook vast aan de jonge doelman uit Kameroen.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Eredivisie