Maarten Stekelenburg moet zich voorlopig tevredenstellen met een plek op de bank bij Everton. Coach Ronald Koeman geeft woensdag in de competitiewedstrijd bij Stoke City de voorkeur aan Joel Robles op doel.

Stekelenburg raakte op 19 december geblesseerd aan zijn bovenbeen tijdens de stadsderby tegen Liverpool. De 34-jarige doelman van het Nederlands elftal is inmiddels weer hersteld, maar moet even geduld hebben.

Sinds de 26-jarige Robles op doel staat doet Everton het goed, constateerde Koeman maandag op de persconferentie.

"We hebben vaak de nul gehouden en de meeste wedstrijden gewonnen. Het is nu moeilijk voor Maarten, maar dat is voetbal. Hij zal op zijn kans moeten wachten."

De coach wilde niet zeggen of de Spanjaard Robles de concurrentiestrijd nu definitief heeft gewonnen. "Het is niet eerlijk om nu te spreken van een eerste of tweede doelman, maar ik zie voor nu geen reden om iets te veranderen."

Oranje

Mocht Stekelenburg zijn plaats definitief kwijt zijn, dan heeft dat vrijwel zeker gevolgen voor zijn plek onder de lat bij Oranje. Sinds zijn overgang naar Everton is de oud-Ajacied weer de eerste keeper van het Nederlands elftal.

Hij nam de positie over van Jasper Cillessen, die na zijn overstap van Ajax naar FC Barcelona geen basisplaats meer heeft bij zijn club.

Bekijk het programma en de stand in de Premier League