ADO Den Haag heeft zich maandag versterkt met Guyon Fernandez en Donny Gorter. Beide spelers waren afgelopen week op proef in Den Haag en hebben een contract afgedwongen.

Zowel Fernandez als Gorter heeft zich tot het einde van het seizoen aan de Eredivisionist verbonden. Beide spelers zijn transfervrij.

De 30-jarige Fernandez stond van 2006 tot en met 2008 ook al onder contract bij ADO. De spits kwam daarna uit voor onder meer Excelsior, Feyenoord en PEC Zwolle.

Gorter (28) speelde tot de jaarwisseling bij het Deense Viborg. De linksback was eerder actief bij NAC Breda, AZ en Aalborg BK.

Wuytens

Proefspeler Wuytens keert niet meer terug bij ADO. De Belgische verdediger ziet een langer verblijf bij de club van coach Zeljko Petrovic niet zitten. Dat geldt wel voor Tamata, maar de club heeft nog niet besloten of de linksback aan de selectie wordt toegevoegd.

Wuytens zit zonder club nadat zijn verbintenis bij AZ afgelopen zomer werd ontbonden. Hij speelde in het verleden voor Heracles Almelo en FC Utrecht. Tamata, oud-speler van PSV en Roda JC, nam na vorig seizoen voortijdig afscheid bij FC Groningen.

Met Fernandez en Gorter heeft trainer Petrovic twee welkome versterkingen binnen. ADO won in 2017 nog geen competitieduel en staat veertiende in de Eredivisie. Petrovic gaf onlangs al aan op nieuwe spelers te hopen.

Kastaneer

Gervane Kastaneer blijft in ieder geval tot het eind van het seizoen bij ADO. De club had overeenstemming bereikt met FSV Mainz uit de Bundesliga, maar die club ziet vanwege een oogblessure van Kastaneer af van een transfer.

De 20-jarige Kastaneer had tijdens een oefenduel met Mainz in de winterstop indruk gemaakt op de Duitsers. Op 21 januari zou hij tegen PEC Zwolle (1-2) zijn laatste wedstrijd voor ADO spelen, maar uitgerekend in die ontmoeting liep hij zijn kwetsuur op.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie