Bersant Celina van FC Twente en Go Ahead Eagles-aanvaller Darren Maatsen zijn niet akkoord gegaan met het schikkingsvoorstel van de KNVB. Die wilde beide spelers twee duels schorsen, maar beide spelers gaan daar niet op in.

Celina werd in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle uit het veld gestuurd vanwege natrappen. Desondanks won Twente in Zwolle met 2-1.

Maatsen werd in de thuiswedstrijd FC Utrecht (0-1) een kwartier na zijn invalbeurt met een rode kaart bestraft, na een trappende beweging naar Utrecht-verdediger Mark van der Maarel.

Beide spelers kregen van de aanklager betaald voetbal een voorstel van drie wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk. Omdat zij niet akkoord zijn gegaan, komt de zaak donderdag voor de tuchtcommissie.

Jurgen Mattheij ging wel in op het schikkingsvoorstel van één duel. De verdediger van Excelsior werd in het uitduel met Roda JC (4-0) al na achttien minuten uit het veld gestuurd vanwege het neerhalen van de doorgebroken Mitchel Paulissen. Mattheij mist daardoor zaterdag de uitwedstrijd tegen FC Groningen.

Bekijk de uitslagen en de stand in de Eredivisie