Kenneth Vermeer heeft maandagmiddag zijn rentree gemaakt onder de lat bij Feyenoord. De doelman hield zijn doel schoon in de competitiewedstrijd van de beloften van Feyenoord tegen het tweede van SC Cambuur (2-0 zege).

Vermeer liet na afloop weten dat hij de test goed heeft doorstaan. "Ik voel me goed en fit en had nergens last van", zei de doelman op de website van Feyenoord. Vermeer stond sinds juli aan de kant nadat hij een achillespees afscheurde.

"Ik heb lang uitgekeken naar mijn rentree. Dit moment voelt echt als de afsluiting van mijn revalidatieperiode. De laatste weken heb ik al veel kunnen doen tijdens de trainingen, maar je doet het toch voor dat moment dat je weer tussen de palen staat. Dat voelde goed en vertrouwd en zeker niet onwennig."

De Amsterdammer is naar eigen zeggen nog niet bezig met een rentree in het eerste elftal. "Ik bekijk het van dag tot dag, wacht rustig af en probeer iedere dag zo goed mogelijk te trainen."

"Natuurlijk hoop ik snel aan te kunnen sluiten bij de wedstrijdselectie, maar voorlopig ben ik vooral blij dat ik weer minuten heb kunnen maken."

Kramer

De 31-jarige keeper maakte na maandenlang blessureleed zijn rentree in De Kuip. Jong Feyenoord won, met onder anderen Michiel Kramer en Marko Vejinovic in de basis, met 2-0 door doelpunten van Wessel Dammers en Mo El Hankouri.

Vermeer scheurde in juli zijn achillespees af en moest in diezelfde maand nog onder het mes. Na een half jaar revalideren keerde hij eind december terug op het trainingsveld bij Feyenoord.

De sluitpost werd tijdens de eerste seizoenshelft vervangen door Brad Jones, die na het wegvallen van de eerste keeper transfervrij naar De Kuip werd gehaald en in de Eredivisie vooralsnog slechts twaalf keer werd gepasseerd.