West Ham United-fans die het shirt met de naam van Dimitri Payet erop niet meer willen hebben, mogen het bij de fanshops van de club met een flinke korting ruilen voor een nieuw shirt.

De Premier League-club komt daarmee de fans tegemoet nadat de Franse sterspeler weigerde nog langer in actie te komen voor de 'Hammers' om zo een transfer te forceren. Hij tekende maandag tot medio 2021 bij Olympique Marseille.

"Breng je Payet-shirt terug naar een van de fanshops en je krijgt een nieuw shirt voor 25 pond", schrijft eigenaresse en vicevoorzitter Karren Brady maandag op Twitter.

Normaal gesproken kost een shirt van West Ham 55 pond, omgerekend ongeveer 65 euro.

29 miljoen euro

Eerder op maandag haalde West Ham-voorzitter David Sullivan hard uit naar Payet in een verklaring op de site van de club.

"We vinden het zeer teleurstellend dat Payet niet net zoveel respect en betrokkenheid heeft getoond als de club en de fans voor hem", aldus Sullivan over de Frans international, die afgelopen zomer zijn contract in Londen nog verlengde tot medio 2021.

Naar verluidt ontvangt West Ham 29 miljoen euro voor de voormalig publiekslieveling. Payet kostte West Ham anderhalf jaar geleden slechts 12,5 miljoen euro, maar de club doet het niet voor het geld. "Als bestuur wilden we hem eigenlijk niet verkopen om een voorbeeld te stellen. Geen speler is namelijk groter dan de club'', aldus Sullivan.

"Maar uiteindelijk hebben we hem toch laten gaan, op aandringen van onze manager en in het belang van de selectie."