Crystal Palace heeft de transfer van Patrick van Aanholt afgerond. De 26-jarige Nederlander komt over van Sunderland en tekent tot medio 2021 bij de club uit Londen.

Beide clubs bevestigen de overgang maandag. Ze maken niet bekend wat Crystal Palace betaalt voor Van Aanholt, maar volgens Engelse media kost de linksback 14 miljoen pond (16,5 miljoen euro).

Crystal Palace-manager Sam Allardyce werkte vorig seizoen bij Sunderland al samen met de verdediger, die een transferverzoek had ingediend bij de ploeg van manager David Moyes.

"Eindelijk is de transfer van Patrick rond", aldus Allardyce op zijn persconferentie in aanloop naar het Premier League-duel met Bournemouth van dinsdag. "Je wilt altijd graag spelers aantrekken met wie je al eerder hebt gewerkt en die iets toevoegen."

"Hopelijk zal hij direct een impact hebben. Hij was vorig seizoen van zeer grote waarde bij Sunderland in ons gevecht tegen degradatie, niet alleen als back maar ook met zijn goals. We willen ook dat hij goed verdedigt, want we krijgen nu te veel goals tegen. Hij zal ons zowel verdedigend als aanvallend gaan helpen."

PSV

Van Aanholt was bezig aan zijn derde seizoen bij Sunderland, dat hem in de zomer van 2014 voor ruim 2 miljoen euro overnam van Chelsea.

De zesvoudig international van Oranje verlengde afgelopen zomer zijn contract bij de 'Black Cats' nog tot medio 2020. Hij speelde in tweeënhalf jaar 77 competitieduels (zeven goals) voor de ploeg uit Noord-Engeland.

Van Aanholt verruilde in 2007 de jeugopleiding van PSV voor die van Chelsea. De Brabander brak nooit door bij de topclub uit Londen, die hem verhuurde aan Coventry City, Newcastle United, Leicester City, Wigan Athletic en Vitesse.

Sunderland staat momenteel laatste in de Premier League met vijftien punten. Crystal Palace is de nummer achttien met één punt meer.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand van de Premier League