Mitchell Dijks maakt het seizoen op huurbasis af bij Norwich City. De linksback van Ajax gaat voor een halfjaar tekenen bij de Championship-club.

Dat meldt De Telegraaf zondag. Het contract van Dijks bij Ajax loopt nog tot medio 2018.

Enkele dagen geleden legde Dijks nog een aanbieding van Norwich naast zich neer, omdat hij niet defintief wilde vertrekken naar het tweede niveau in Engeland. "Het gevoel moet honderd procent goed zijn en dat was het niet. Een club als Norwich verdient ook geen negentig procent", zei hij toen.

Naar verluidt is het compromis nu dat Dijks slechts verhuurd wordt tot komende zomer, waarna hij mogelijk een nieuwe kans krijgt bij Ajax.

De verdediger had vorig seizoen en ook in de eerste maanden onder trainer Peter Bosz nog een basisplaats, maar raakte die kwijt aan Daley Sinkgraven. De middenvelder is door Bosz omgeschoold tot vleugelverdediger.

Willem II

Dijks genoot zijn opleiding bij Ajax en werd verhuurd aan sc Heerenveen en Willem II. Trainer Frank de Boer haalde hem in de zomer van 2015 terug naar Amsterdam. De voormalig jeugdinternational kwam vorig seizoen tot 29 Eredivisiewedstrijden en deze jaargang speelde hij er twaalf.

Met Norwich kiest Dijks voor de nummer acht van het Championship. Vorig seizoen speelden de 'Canaries' nog in de Premier League.