Bij Memphis Depay overheerste zaterdagavond een positief gevoel na zijn basisdebuut voor Olympique Lyon. De international leidde desondanks met balverlies de openingstreffer in tegen Lille OSC (1-2 nederlaag).

"Ongelukkig, een beetje pech ook", zo omschrijft Memphis het moment in de 38e minuut. Na balverlies van de aanvaller kon Yassine Benzia met een van richting veranderd schot de 0-1 aantekenen.

"Daarna speelden zij alleen nog maar defensiever, waardoor het steeds lastiger werd een gaatje te vinden. Toch overheerst het goede gevoel van de eerste tien dagen hier", aldus Memphis tegen het AD.

Vorige week mocht Memphis als invaller kort voor tijd zijn debuut maken tegen Olympique Marseille (3-1). De van Manchester United overgekomen vleugelspits voelt zich welkom in Lyon.

"Uit alles bleek dat ze me heel graag wilden hebben. Dat vertrouwen was voor mij belangrijk. Ik wil weer lekker voetballen, zoveel mogelijk."

"De trainer had een duidelijk plan met me, waar veel vertrouwen uit sprak", vertelt Memphis. "Het elftal speelt echt combinatievoetbal, en dit is gewoon een heel grote club. Het hele plaatje voelde goed."

Blind

Met bondscoach Danny Blind heeft hij geen contact gehad over zijn transfer naar de Franse competitie. "Maar het belangrijkste is dat ik gewoon veel ga spelen, op hoog niveau. Dat stond voorop voor mij. Dan komt het Nederlands elftal vanzelf."

Zaterdag speelde Memphis als linksbuiten. Halverwege de tweede helft werd hij volgens afspraak gewisseld, op dat moment was de stand nog 0-1. "Ik heb nog wat ritme nodig, maar voelde me nog wel echt fit. Dat is een goed teken."

Lyon staat na 21 duels op de vierde plek in de Ligue 1, met elf punten achterstand op koploper AS Monaco.

El Ghazi

Tegenstander Lille hoopt binnenkort nog een Nederlander naar de Franse competitie te halen. De middenmoter hoopt zich op korte termijn te versterken met Anwar El Ghazi.

De aanvaller wordt al enige tijd in verband gebracht met Lille en ontbreekt zondag in de Ajax-selectie voor het competitieduel met ADO Den Haag.

Lille staat momenteel op de elfde plek in de Ligue 1. 

Bekijk de stand, uitslagen en het programma in de Ligue 1