Er stonden vrijdag acht wedstrijden op het programma in de Jupiler League. Koploper VVV-Venlo boekte de vijfde overwinning op rij, terwijl er ook winst was voor achtervolgers Jong Ajax en FC Volendam.

FC Oss-VVV-Venlo

VVV, de fiere koploper in de Eerste Divisie, was op vreemde bodem met liefst 0-3 te sterk voor middenmoter FC Oss.

FC Den Bosch-Jong Ajax

Nummer twee Jong Ajax keek bij rust tegen een achterstand aan in Den Bosch, maar won na de hervatting alsnog langszij via Frenkie de Jong en Noussair Mazraoui.

Telstar-FC Volendam

FC Volendam profiteerde van de misstap van MVV. De 'Wijdbroeken' wonnen dankzij Joey Veerman de Noord-Hollandse derby bij Telstar (0-1).

MVV Maastricht-NAC Breda

MVV leek in de thuiswedstrijd tegen NAC Breda op weg naar de overwinning, maar liet in de laatste minuut twee punten liggen door een eigen doelpunt van Leroy Labylle.

Achilles'29-Helmond Sport

Helmond Sport leek bij het laaggeklasseerde Achilles'29 punten te verspelen, maar door een laat doelpunt van Robert van Koesveld grepen de Brabanders alsnog de zege.

Almere City FC-Fortuna Sittard

Almere City had weinig problemen om met Fortuna Sittard af te rekenen. Tom Overtoom en Arsenio Valpoort bezorgden de Almeerders de overwinning.

FC Eindhoven-RKC Waalwijk

Mart Lieder was tegen zijn oude club RKC de gevierde man. De spits scoorde twee keer voor FC Eindhoven en had zo een grote bijdrage aan de zege.

FC Emmen-Jong PSV

Jong PSV verspeelde in Drenthe twee punten. Dat kwam mede door een fraaie treffer van Cas Peters.