Willem II heeft vrijdag diep in blessuretijd de winst gepakt tegen Sparta Rotterdam. Invaller Thom Haye tekende in de laatste minuut van de toegevoegde tijd voor de winnende treffer in Tilburg: 3-2.

Haye zorgde er daarmee voor dat de ploeg van trainer Erwin van de Looi op de ranglijst afstand nam van Sparta én van de gevarenzone.

Willem II kwam voor rust twee keer op voorsprong. Topscorer Fran Sol opende in de achttiende minuut de score en aan het einde van de eerste helft schoot Darryl Lachman de 2-1 binnen, nadat Zakaria El Azzouzi Sparta langszij had geholpen.

Thomas Verhaar tekende zo'n twintig minuten voor tijd uit een vrije trap voor de 2-2. Haye liet Willem II in blessuretijd toch nog winnen.

Voor Sparta worden de problemen in de Eredivisie steeds groter. De Rotterdammers wonnen voor het laatst op 4 november en zakken sindsdien steeds wat verder weg. In het bekertoernooi bereikte de equipe van gelegenheidscoach Michael Reiziger, die de geschorste Alex Pastoor verving, wel de halve finales.

Debuut

Drie dagen na die zwaarbevochten bekerzege via strafschoppen op FC Volendam verscheen Sparta met vijf nieuwe gezichten aan de aftrap. Zo mocht de Finse verdediger Janne Saksela debuteren en kregen El Azzouzi en Loris Brogno weer een kans voorin.

Bij Willem II mocht Dico Koppers in de basis beginnen. Koppers, van origine een linksback, was door Van de Looi links voorin geposteerd. De gelegenheidsaanvaller leidde vanaf die positie in de achttiende minuut de openingstreffer in. Koppers snelde langs Saksela en leverde een afgemeten voorzet, die werd ingekopt door Sol. De Spaanse spits vierde zijn achtste doelpunt van dit seizoen, zijn vierde al met het hoofd.

Lang kon Willem II niet genieten van die voorsprong. Slordig balverlies van Jordy Croux leidde de gelijkmaker in. Saksela stuurde El Azzouzi op rechts de diepte in, waarna de spits naar binnen trok en de bal beheerst met links in de verre hoek krulde (1-1).

Alert

Kort voor rust kwam Willem II voor de tweede keer op voorsprong. Keeper Roy Kortsmit, dinsdag nog de held van Sparta door een strafschop te keren, tastte mis bij een hoekschop van Koppers. Lachman reageerde alert en schoot de bal die voor zijn voeten belandde vakkundig in het doel: 2-1.

Sparta kwam in de tweede helft langszij via een vrije trap van Verhaar. Daar leek het bij te blijven, tot Haye in de laatste seconden alsnog voor gejuich zorgde in Tilburg.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie