PSV-trainer Phillip Cocu verwacht dat hij de rest van het seizoen gewoon over Davy Pröpper kan beschikken, hoewel de middenvelder in de warme belangstelling staat van het Russische Zenit Sint-Petersburg.

"Davy zit zaterdag gewoon bij de selectie voor het uitduel met Heracles Almelo", aldus Cocu vrijdag op zijn wekelijkse persconferentie. "Ik ga er vanuit dat hij gewoon het seizoen afmaakt bij PSV."

Het Russische Sport-Express en Voetbal International meldden vrijdag dat PSV en Zenit een akkoord hebben bereikt over een transfersom voor Pröpper. De geboren Arnhemmer zou zelf nog wel tot overeenkomst moeten komen met de Russen.

Volgens Cocu heeft PSV het bod van Zenit afgewezen. "Ik verwacht niet dat hij vertrekt, al kun je dat in de voetballerij niet uitsluiten."

Zenit ziet in de 25-jarige Pröpper de opvolger van de naar China vertrokken Axel Witsel.

Vitesse

Pröpper stapte anderhalf jaar geleden over van Vitesse naar PSV, waar hij direct een basisplaats veroverde. De viervoudig international van het Nederlands elftal verlengde zijn contract bij de Eindhovenaren in augustus nog met een jaar, tot medio 2020.

PSV zag eerder deze winter al Luciano Narsingh (Swansea City), Jordy de Wijs (Excelsior, op huurbasis), Beto (Gremio), en Florian Jozefzoon (Brentford FC) vertrekken. Daartegenover staat de nieuwe huurperiode van Chelsea-middenvelder Marco van Ginkel.

Heracles Almelo-PSV begint zaterdagavond om 19.45 uur. PSV staat na negentien wedstrijden derde, op acht punten van koploper Feyenoord. Heracles is de nummer elf van de Eredivisie. Cocu kan in Almelo weer beschikken over aanvaller Steven Bergwijn. De al lang geblesseerde Jürgen Locadia is nog niet fit genoeg om te spelen.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie