Roda JC heeft vrijdag Standard Luik-aanvaller Beni Badibanga en Platanias-middenvelder Ognjen Gnjatic aangetrokken.

De Limburgers presenteerden zo hun eerste versterkingen sinds dinsdag bekend werd dat de club deels in handen komt van investeerder Aleksei Korotaev.

De voormalig schoonspringer stelde een bedrag van minimaal een miljoen euro beschikbaar om de spelersgroep nog deze maand te versterken.

De 20-jarige Badibanga wordt voor een half seizoen gehuurd van Standard Luik. "Zij verlengden onlangs zijn contract en daarom zijn we blij dat hij desondanks alsnog op huurbasis naar ons toekomt. Beni is een welkome versterking", zegt technisch directeur Ton Caanen over de Belgische jeugdinternational.

Keuring

De Bosniër Gnjatic (25) ondergaat vrijdag nog een medische keuring in Kerkrade. Als hij die goed doorstaat, tekent hij zaterdag een contract voor anderhalf jaar.

"Gnjatic is verdedigende middenvelder en het was een wens van de technische staf om hem aan de selectie toe te voegen", aldus Caanen.

Roda JC, momenteel de hekkensluiter van de Eredivisie trok eerder deze maand al spits Thanasis Papazoglou en verdediger Bryan Verboom aan. De ploeg van Yannis Anastasiou neemt het zaterdagavond nog zonder Badibanga en Gnjatic thuis op tegen Excelsior.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie