Patrick van Aanholt staat op het punt om een transfer te maken binnen de Premier League. De 26-jarige Nederlander gaat Sunderland verruilen voor Crystal Palace.

Crystal Palace-manager Sam Allardyce bevestigt op een persconferentie dat Van Aanholt vrijdag een medische keuring ondergaat bij de club uit Londen.

"Het proces is momenteel bezig", aldus de trainer, die vorig seizoen bij Sunderland al samenwerkte met de verdediger. "Patrick was vorig seizoen een heel belangrijk onderdeel van ons succes bij Sunderland. Zijn goals en assists waren van levensbelang en zijn defensieve kwaliteiten namen flink toe onder mij."

Sunderland meldt dat het een bod van Crystal Palace heeft geaccepteerd. Volgens Engelse media betalen de 'Eagles' 14 miljoen pond (16,5 miljoen euro) voor de zesvoudig international van het Nederlands elftal.

Martin Bain, de bestuursvoorzitter van Sunderland, vertelt op de site van zijn club dat Van Aanholt een transferverzoek had ingediend. "Als een speler duidelijk maakt dat hij niet meer voor onze club wil spelen, dan moeten we een beslissing nemen. In dit geval hebben we gedaan wat het beste is voor Sunderland."

Chelsea

Van Aanholt was bezig aan zijn derde seizoen bij de 'Black Cats', die hem in de zomer van 2014 voor ruim 2 miljoen euro overnamen van Chelsea.

De linksback verlengde afgelopen zomer zijn contract bij Sunderland nog tot medio 2020. Hij speelde in tweeënhalf jaar 77 competitieduels (zeven goals) voor de ploeg uit Noord-Engeland.

Van Aanholt verruilde in 2007 de jeugopleiding van PSV voor die van Chelsea. De Brabander brak nooit door bij de topclub uit Londen, die hem verhuurde aan Coventry City, Newcastle United, Leicester City, Wigan Athletic en Vitesse.

Sunderland staat momenteel laatste in de Premier League met vijftien punten. Crystal Palace is de nummer achttien met één punt meer.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand van de Premier League