Oussama Assaidi staat voor zijn debuut bij FC Twente. De club uit Enschede kreeg woensdag toestemming van de KNVB om de 28-jarige aanvaller vanaf zondag op te stellen. 

Assaidi staat sinds eind december onder contract bij FC Twente, maar zijn vorige club Al-Ahli weigert hem nog steeds vrij te geven.

FC Twente vroeg vorige week bij de KNVB een voorlopige vrijgave aan. De voetbalbond willigde dat verzoek woensdag in.

Trainer René Hake kan daardoor zondag voor de eerste keer beschikken over Assaidi. FC Twente gaat om 14.30 uur op bezoek bij nummer zestien PEC Zwolle. 

Hooiveld

FC Twente kan in de tweede seizoenshelft ook beschikken over Jos Hooiveld. De 33-jarige verdediger komt over van het Zweedse AIK Solna en tekende in Enschede een contract tot medio 2018.

Hooiveld speelde eerder in Nederland voor sc Heerenveen en PEC Zwolle. De afgelopen jaren kwam hij onder meer uit voor Celtic, FC Kopenhagen, Southampton en Norwich City.

De verdediger wilde graag terug naar eigen land. Hij klopte van de zomer aan bij FC Groningen, maar daar slaagde hij er niet in een contract af te dwingen.

"Met Jos Hooiveld halen we een zeer ervaren verdediger in huis. We denken dat hij met zijn ervaring een goede rol kan vervullen in deze jonge groep", aldus directeur Jan van Halst.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Eredivisie