Salomon Kalou heeft woensdag een punt gezet achter zijn interlandloopbaan. De 31-jarige aanvaller uit Ivoorkust wil plaatsmaken voor een nieuwe generatie voetballers.

Kalou werd dinsdag met zijn land uitgeschakeld op de Afrika Cup. De titelverdediger verloor in de laatste groepswedstrijd van Marokko (0-1) en eindigde daardoor op de derde plek in groep C. 

"Ik ben erg teleurgesteld en voel mee met iedereen die van onze nationale ploeg houdt. Voor mij is de tijd aangebroken om afscheid te nemen", aldus Kalou, die in 92 interlands voor Ivoorkust 28 doelpunten maakte.

De oud-Feyenoorder speelde drie WK's, maar wist met zijn land nooit verder te komen dan de groepsfase. Ivoorkust wist vorig jaar voor de tweede keer in de historie de Afrika Cup te winnen. 

Feyenoord

Momenteel staat Kalou onder contract bij Hertha BSC, waar hij sinds 2014 speelt. Zijn verbintenis bij de nummer vijf van de Bundesliga loopt aan het einde van het seizoen af.

Kalou speelde van 2003 tot 2006 bij Feyenoord en maakte in 2006 de overstap naar Chelsea, waar hij tot 2012 onder contract stond. Kalou speelde daarna nog twee jaar voor het Franse Lille OSC.