Mitchell Dijks gaat Ajax deze transferperiode mogelijk verlaten. De 23-jarige linksback is in gesprek met Norwich City over een transfer naar de nummer tien uit het Championship.

Ajax bevestigt aan De Telegraaf dat beide clubs aan het onderhandelen zijn. Dijks, die nog tot medio 2018 vastligt in Amsterdam, kreeg toestemming om de training van woensdag over te slaan.

Dijks, dit seizoen goed voor vijftien officiële wedstrijden namens Ajax, kan de laatste maanden niet rekenen op een basisplaats. Trainer Peter Bosz geeft op de linksbackpositie de voorkeur aan Daley Sinkgraven.

Als de transfer van Dijks naar Norwich City doorgang vindt, dan is hij al de derde speler die Ajax deze transferperiode verlaat voor een buitenlands avontuur. 

Eerder vertrokken Nemanja Gudelj (Tianjin Teda) en Riechedly Bazoer (VfL Wolfsburg) al uit Amsterdam. Daarnaast is Anwar El Ghazi dicht bij een overstap naar het Franse Lille OSC. 

Willem II

Dijks begon zijn loopbaan bij Ajax, maar in zijn eerste periode wist hij niet uit te groeien tot een vaste kracht. Na een jaar op huurbasis voor sc Heerenveen te hebben gespeeld, tekende Dijks in 2014 een contract bij Willem II.

Bij de Tilburgers wist Dijks zich weer in de kijker te spelen bij Ajax, dat hem in de zomer van 2015 terughaalde. Vorig seizoen onder trainer Frank de Boer speelde de verdediger nog 32 officiële wedstrijden.

Bij een vertrek van Dijks is Sinkgraven, middenvelder van origine, de enige linksback in de selectie van Ajax. De kans is dan ook groot dat de huidige nummer twee van de Eredivisie in dat geval op zoek gaat naar een vervanger.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Eredivisie