De Franse club SC Bastia heeft woensdag een supporter een stadionverbod gegeven wegens het racistisch bejegenen van Mario Balotelli tijdens de competitiewedstrijd tegen OGC Nice van afgelopen vrijdag (1-1).

Balotelli, aanvaller van Nice, meldde zaterdag op Instagram dat een groepje toeschouwers van Bastia gedurende de hele wedstrijd apengeluiden maakte als hij aan de bal kwam. 

Daarop besloot de nummer zestien van Frankrijk deze week beelden uit te zenden van de wanpraktijken met een oproep naar de daders om zich zo snel mogelijk te melden.

Een 40-jarige man bekende woensdag dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan het maken van apengeluiden richting Balotelli. Zijn lidmaatschap is afgepakt en hij krijgt een stadionverbod.

Onacceptabel

Bastia, dat spreekt van "dom en onacceptabel gedrag", gaat nog meer beelden opvragen bij televisiezenders in de hoop alle daders te kunnen straffen. De Franse voetbalbond start daarnaast een onderzoek.

Het is niet de eerste keer dat Balotelli het doelwit is van racisme. De Italiaan was in het verleden als speler van onder meer Manchester City en AC Milan ook al slachtoffer van discriminerende uitlatingen van toeschouwers.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Ligue 1