Het is onzeker of Jens Toornstra donderdag mee kan spelen in de bekerwedstrijd tussen Vitesse en Feyenoord. De middenvelder van de Rotterdamse club is ziek.

Een eventuele absentie van Toornstra zou erg ongelegen komen voor Feyenoord, omdat de middenvelders Karim El Ahmadi en Tonny Vilhena ook ontbreken in de Gelredome.

El Ahmadi is momenteel actief op de Afrika Cup met Marokko, dat zich dinsdag ten koste van titelverdediger Ivoorkust plaatste voor de kwartfinale. Vilhena zit in Arnhem een schorsing uit.

"Het is afwachten of Jens morgen kan spelen. Hij heeft door ziekte niet meegetraind vandaag", zei Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst woensdag op een persconferentie.

Als Toornstra de kwartfinale in de beker moet missen, dan lijken Renato Tapia en Marko Vejinovic de meest logische kandidaten om het middenveld te vormen met aanvoerder Dirk Kuijt.

"Andere opties krijgen nu een kans", aldus Van Bronckhorst. "We hebben een aantal mogelijkheden voor het middenveld. Hoe we het in Arnhem gaan invullen, wordt morgen duidelijk."

Nakamba

Vitesse-speler Marvelous Nakamba is met Zimbabwe uitgeschakeld op de Afrika Cup en keerde woensdag daarom al terug in Arnhem.

Trainer Henk Fraser mist de geschorste Navarone Foor, terwijl Lewis Baker juist weer terugkeert van een schorsing.

De kwartfinale van de KNVB-beker begint donderdag om 20.45 uur.

Bekijk de video's van de KNVB-beker