Sir Alex Ferguson, die tussen 1986 en 2013 zeer succesvol was als manager van Manchester United, is erg tevreden over het werk van de huidige trainer José Mourinho bij de 'Mancunians.'

"Ik vind dat hij het heel goed doet", zegt Ferguson tegen de BBC over Mourinho, die afgelopen zomer Louis van Gaal opvolgde op Old Trafford.

"Je kan zien dat hij de club naar zijn hand heeft weten te zetten. De ploeg speelt heel goed, maar heeft veel pech gehad. Ze hebben zes keer met 1-1 gelijkgespeeld, terwijl ze in al die wedstrijden veel druk zetten op de tegenstander."

Manchester United staat met name door een moeizaam begin van het seizoen op de zesde plaats in de Premier League met 41 punten. De achterstand op koploper Chelsea is veertien punten met nog zestien wedstrijden te gaan.

"Zonder al die gelijke spelen zou United nu met Chelsea kunnen strijden om de koppositie", aldus de 75-jarige Ferguson. "Dat is ongelukkig, maar daar moet José mee leven."

Kalm

De legendarische Schot won in zijn bijna drie decennia als manager van Manchester United onder meer dertien keer de landstitel, vijf keer de FA, vier keer de League Cup en twee keer de Champions League.

Sinds zijn vertrek in de zomer van 2013 hebben de 'Red Devils' onder David Moyes, Van Gaal en nu Mourinho een stuk minder succes. De topclub won alleen nog een FA Cup en een Engelse Super Cup, beide in 2016.

Volgens Ferguson gaat het onder Mourinho weer de goede kant op met United. "Hij vindt momenteel de juiste oplossingen. Je ziet dat het team speelt zoals zijn manager."

"Afgelopen zaterdag tegen Stoke City (1-1, red) knokten ze tot het laatste fluitsignaal. Na de late gelijkmaker van Wayne Rooney renden ze direct terug naar de middenlijn, zonder de treffer te vieren. Daarmee gaven de spelers aan: 'We gaan deze wedstrijd nog proberen te winnen.' Dat is de daadkracht die José heeft gecreëerd."

Manchester United speelt donderdagavond vanaf 20.45 uur de return van de halve finale van de League Cup op bezoek bij Hull City. De heenwedstrijd op Old Trafford eindigde in 2-0.