Mike Havenaar heeft dinsdag na een lange afwezigheid de training hervat bij ADO Den Haag. De spits is hersteld van een virusinfectie.

Havenaar (29) keerde onlangs terug uit zijn geboorteland Japan, waar hij door de infectie in het ziekenhuis moest blijven. Hij miste daardoor al de laatste twee duels van 2016, het trainingskamp en de eerste wedstrijden na de winterstop.

De rentree van Havenaar laat volgens een woordvoerder van ADO nog even op zich wachten. "Hij heeft bij ons tot dusver alleen individueel getraind", aldus de zegsman.

"Zijn rentree in de ploeg is nu nog moeilijk te voorspellen. Hij is er toch zo'n twee maanden uit geweest. Het kan misschien nog wel een maand duren voordat Mike weer helemaal fit is."

Zonder Havenaar werd er door ADO voor de winterstop verloren van NEC (3-0) en gewonnen van Sparta Rotterdam (1-0). In de eerste duels van 2017 ging de ploeg onderuit tegen sc Heerenveen (2-0) en PEC Zwolle (1-2).

Havenaar speelt sinds de zomer van 2015 voor ADO. De achttienvoudig international van Japan kwam in de Eredivisie eerder uit voor Vitesse.

Proefperiode

Jan Wuytens, Donny Gorter en Guyon Fernandez trainden dinsdag voor de eerste keer mee met ADO-selectie. Het drietal werkt vooralsnog een proefperiode af.

De formatie van trainer Zeljko Petrovic bezet momenteel de vijftiende plaats in de Eredivisie met zeventien punten uit negentien wedstrijden. Op bestuurlijk vlak is het al langere tijd onrustig bij de Hagenaars.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie