Georges Leekens is niet langer bondscoach van Algarije. De Belg besloot dinsdag op te stappen na de uitschakeling van het Noord-Afrikaanse land een dag eerder op de Afrika Cup in Gabon.

"In het belang van iedereen kies ik ervoor om te stoppen'', zei de 67-jarige Leekens, die slechts drie maanden bondscoach was. Kort voordat hij in in oktober werd aangesteld was hij ontslagen bij Lokeren.

Leekens behoorde met Algerije tot de favorieten voor de eindzege op de Afrika Cup, maar de ploeg kwam niet eens door de groepsfase. In groep B pakten de 'Woestijnvossen', die in 2014 de achtste finales haalden op het WK, slechts twee punten.

Maandag werd de groepsfase afgesloten met een 2-2 gelijkspel tegen Senegal, dat wel doorgaat naar de kwartfinales. Ook Tunesië, dat tweede werd in de groep, gaat verder.

Tweede keer

Leekens had Algerije in 2003 ook al onder zijn hoede, maar vertrok toen al snel vanwege privéredenen. Eerder was hij ook al bondscoach van Tunesië en twee keer had hij de leiding bij het Belgisch elftal.

Ook in Nederland was Leekens werkzaam. In het seizoen 2001/2002 was hij trainer van Roda JC.