Trainer Alex Pastoor van Sparta Rotterdam is niet akkoord gegaan met het strafvoorstel van de KNVB. De bond wil de coach drie wedstrijden aan de kant hebben, waarvan één voorwaardelijk. Navarone Foor ging wel in op een uitsluiting van twee duels.

Pastoor werd zaterdag in het uitduel met AZ in blessuretijd naar de tribune gestuurd. Volgens de aanklager heeft de coach zich schuldig gemaakt aan "onbehoorlijk gedrag".

De 50-jarige Pastoor zou dreigende of intimiderende taal hebben geuit naar de vierde man. Omdat de coach niet akkoord gaat met het voorstel, komt de zaak maandagavond voor de tuchtcommissie.

Sparta sleepte in Alkmaar een punt uit het vuur. AZ kwam op voorsprong door Derrick Luckassen, maar Mathias Pogba tekende met zijn eerste treffer in Rotterdamse dienst vlak voor tijd voor de gelijkmaker.

Foor

Vitesse moet het de komende twee duels stellen zonder Foor. De middenvelder ging wel in op het strafvoorstel van drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk.

Foor (24) ontving zaterdag in het uitduel met FC Groningen (1-1) vier minuten voor tijd een rode kaart van scheidsrechter Jeroen Manschot na een harde tackle op Juninho Bacuna.

Volgens de aanklager betaald voetbal maakte hij schuldig aan "ernstig gemeen spel ten opzichte van een tegenstander''.

De oud-speler van NEC, die vlak na rust nog voor de gelijkmaker had gezorgd, mist komende donderdag de bekerwedstrijd tegen Feyenoord en zondag de competitiewedstrijd tegen AZ.

Bekijk het programma van de KNVB-beker