Hull City-middenvelder Ryan Mason is maandag aanspreekbaar, een dag nadat hij in het Premier League-duel met Chelsea (2-0 nederlaag) een schedelbreuk opliep en daaraan geopereerd moest worden.

De 25-jarige Mason, die zondagavond een operatie onderging in het St Mary’s Hospital in Londen, sprak maandagochtend in het ziekenhuis over het incident met onder anderen teamgenoot Michael Dawson en clubarts Mark Waller, meldt Hull City.

Volgens de huidige nummer negentien van de Premier League is de situatie van Mason stabiel. De middenvelder zal de komende dagen nog in het ziekenhuis moeten blijven.

Mason knalde zondag tijdens de eerste helft van het duel op Stamford Bridge met zijn hoofd hard tegen het hoofd van Chelsea-verdediger Gary Cahill. De Engelsman werd bijna tien minuten behandeld op het veld, waarna hij per brancard en met een zuurstofmasker op werd afgevoerd.

Volgens Engelse media heeft Cahill maandagochtend samen met Chelsea-aanvoerder John Terry ook een bezoek gebracht aan Mason in het ziekenhuis.