Vitesse heeft de transfer van Alexander Büttner afgerond. De 27-jarige linksback tekende maandag een contract voor tweeënhalf jaar bij de club waar hij zijn profloopbaan begon.

"Het is een supergoed gevoel om terug te zijn op het oude nest en ik kan niet wachten om bij Vitesse te beginnen", zegt Büttner op de site van Vitesse.

De verdediger was transfervrij omdat hij eind vorig jaar zijn tot medio 2017 lopende verbintenis bij Dinamo Moskou liet ontbinden. Hij was de laatste weken al in gesprek met Vitesse, de club waar hij tussen 2007 en 2012 al onder contract stond en 107 Eredivisieduels voor speelde.

In de zomer van 2012 verruilde de geboren Doetinchemmer Vitesse voor Manchester United. Hij wist niet door te breken bij de Engelse grootmacht, al speelde hij wel dertien wedstrijden in de Premier League waarin hij twee keer scoorde.

Avontuur

Na twee jaar op Old Trafford koos de verdediger voor een dienstverband bij het Russische Dinamo Moskou, dat hem vorig seizoen voor een half jaar verhuurde aan Anderlecht.

"Het buitenlands avontuur was prachtig en dat pakt niemand mij meer af", aldus Büttner. "Mijn gevoel zei dat ik nu voor Vitesse moest kiezen. Het is een supermooie club en hier wil ik gaan vlammen. Ik hoop snel helemaal fit te worden en aan te sluiten bij de groep."

Volgens technisch directeur Mo Allach van Vitesse richtten de Arnhemmers zich na het vertrek van de Japanse linksback Kosuke Ota naar FC Tokyo volledig op een terugkeer van Büttner. "Hij is bekend met onze manier van spelen en is een herkenbare speler voor onze supporters", aldus Allach.

Vitesse staat na achttien wedstrijden op de zevende plaats in de Eredivisie. De ploeg van trainer Henk Fraser gaat zaterdag op bezoek bij FC Groningen.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand van de Eredivisie