Voetbal

Koploper VVV-Venlo maakt geen fout in Jupiler League

VVV-Venlo staat weer iets steviger aan kop in de Jupiler League. De ploeg was met 0-2 te sterk voor SC Cambuur en zag achtervolger Jong Ajax gelijk spelen bij FC Emmen (0-0).

VVV heeft na twintig duels 44 punten. De ploeg besliste het duel in Leeuwarden al voor rust. Johnatan Opoku opende score in de 37e minuut, waarna Nils Röseler in de blessuretijd van de eerste helft de 0-2 maakte.

Jong Ajax ziet de achterstand op de Limburgers door het doelpuntloze gelijkspel bij Emmen oplopen naar vier punten. Ook MVV Maastricht heeft vier punten achterstand. Die ploeg won met 2-0 van Helmond Sport.

MVV sloeg na krap een uur spelen twee keer in korte tijd toe. Alessandro Ciranni zorgde voor 1-0, waarna Joeri Schroyen het duel besliste.

Debuut

Fortuna Sittard bezorgde de nieuwe trainer Sunday Oliseh een succesvolle start. De uitwedstrijd tegen Achilles '29 eindigde in een benauwde 0-1 zege. Gavin Vlijter maakte het doelpunt.

Henk de Jong kende als trainer van De Graafschap een minder fijn debuut. Hij ging met 2-1 onderuit tegen FC Eindhoven. Tibo Van De Velde en Rafael Uiterloo scoorden voor Eindhoven, Piotr Parzyszek deed iets terug voor de 'Superboeren'.

RKC Waalwijk haalde bij Telstar flink uit: 0-4. Johan Voskamp scoorde twee keer voor de bezoekers. Evander Sno maakte zijn rentree bij de Brabanders. Hij werd na ruim een uur gewisseld. De 29-jarige middenvelder stond al twee keer eerder onder contract bij de Waalwijkers.

Jong PSV kwam niet verder dan 0-0 bij FC Den Bosch, terwijl FC Oss met 4-2 van FC Dordrecht won. Topscorer Tom Boere maakte drie doelpunten voor Oss.

Bekijk de stand en het programma in de Jupiler League

Tip de redactie