Jeremain Lens heeft het helemaal verbruid bij David Moyes. Uitspraken van de international over Sunderland zijn slecht gevallen bij de coach van die club.

Lens wordt door Fenerbahçe voor een seizoen gehuurd van Sunderland. De 29-jarige aanvaller hoopt daar volgend seizoen niet meer terug te keren.

"Ik wil nog lang bij Fenerbahçe spelen, maar dat is niet alleen aan mij. Ik praat liever niet over mijn contract bij Sunderland, maar een aantal zaken zijn makkelijker als die club degradeert", zei hij eerder op vrijdag volgens Engelse media.

Dat laatste is erg slecht gevallen bij Moyes, die Lens eerder dit seizoen naar Turkije liet vertrekken wegens een gebrek aan speeltijd.

Schande

"Als hij dat werkelijk heeft gezegd, is dat een schande", zei Moyes vrijdag op de persconferentie. "Veel van zijn voormalige teamgenoten vechten elke week met een smalle selectie om ons in de Premier League te houden."

Volgens de BBC noemde de Schot Lens 'schandalig respectloos'. "Ik weet niet of iemand hem nog terug wil bij de club. Als de quotes waar zijn, dan wordt dat heel lastig."

Lens is bij Fenerbahçe onder trainer Dick Advocaat helemaal opgeleefd. De oud-speler van onder meer AZ en PSV scoorde al drie keer en gaf acht assists.