Voetbal

Terugkeer Aké geeft trainer Conte meer rust bij Chelsea

De terugkeer van de aan Bournemouth verhuurde Nathan Aké bij Chelsea geeft trainer Antonio Conte naar eigen zeggen meer rust in de transfermaand.

De 21-jarige Aké werd dit seizoen door Chelsea verhuurd aan de nieuwkomer in de Engelse Premier League, maar kreeg zondag te horen dat hij zich weer in Londen moet melden.

"Hij kan op verschillende posities uit de voeten. Deze situatie geeft me meer rust met het oog op de winterse transferperiode", aldus Conte vrijdag op een persconferentie.

"Aké is gegroeid in zijn tijd bij Bournemouth. Hij moet nog wennen aan onze manier van spelen, maar maakt een prima indruk."

In 2011 nam Chelsea de talentvolle verdediger over uit de opleiding van Feyenoord. De jeugdinternational van Oranje werd eerder uitgeleend aan Reading en Watford. Het contract van Aké bij Chelsea loopt nog tot de zomer van 2020.

Terry

Conte, die voor de derde keer op rij werd verkozen tot manager van de maand in de Premier League, ging ook in op de situatie van John Terry bij Chelsea. De 36-jarige clubicoon heeft geen basisplaats in Londen, maar mag van de Italiaan niet vertrekken.

"Hij is een belangrijke speler en verricht zowel op als buiten het veld fantastisch werk. Hij blijft bij ons", stelde de voormalig bondscoach van Italië.

Chelsea, dat met 49 punten uit twintig wedstrijden aan kop gaat in de Premier League, speelt zaterdag om 18.30 uur een uitwedstrijd tegen regerend landskampioen Leicester City.

Bekijk het programma en de stand in de Premier League

Tip de redactie