Trainer Genesio noemt Memphis 'prioriteit' voor Olympique Lyon

Olympique Lyon-trainer Bruno Genesio heeft vrijdag duidelijk gemaakt dat hij Memphis Depay zo snel mogelijk over wil nemen van Manchester United.

"Memphis Depay is een prioriteit voor ons", was Genesio duidelijk op een persconferentie. "In tegenstelling tot wat ik gelezen heb, ben ik een groot fan van hem. Hij is een complete speler, krachtig en hij kan nog flink groeien. Hopelijk wordt hij zo snel mogelijk gehaald."

Volgens Engelse media heeft Manchester United deze week een eerste bod van Olympique Lyon ter waarde van 15 miljoen euro geweigerd. De club van manager José Mourinho zou 25 miljoen euro willen ontvangen voor Memphis.

De 22-jarige Nederlander stapte anderhalf jaar geleden voor ruim 40 miljoen euro (inclusief bonussen) over van PSV naar Manchester United.

De 27-voudig Oranje-international speelde vorig seizoen onder de toenmalige manager Louis van Gaal nog 29 competitiewedstrijden (twee goals), maar hij komt deze jaargang met maar vier Premier League-duels amper voor in de plannen van Mourinho.

De winterse transferperiode sluit op 31 januari.

Tip de redactie