Voetbal

PSV'er Narsingh tekent voor tweeënhalf jaar bij Swansea City

Luciano Narsingh heeft donderdag zijn transfer van PSV naar Swansea City afgerond. De 26-jarige Amsterdammer tekent voor tweeënhalf jaar bij de Premier League-club.

Narsingh was woensdag al afgereisd naar Wales, waar hij donderdag zijn medische keuring doorstond.

PSV kan volgens het Eindhovens Dagblad met bonussen in totaal een kleine 5 miljoen euro ontvangen voor de 19-voudig international, wiens contract in Eindhoven na dit seizoen zou aflopen.

Narsingh kwam medio 2012 voor ruim 4 miljoen euro over van sc Heerenveen. Hij maakte in 115 competitiewedstrijden 21 goals voor PSV.

De Brabanders weten nog niet of ze een vervanger zullen aantrekken voor de rechtsbuiten. PSV huurde deze winter oude bekende Marco van Ginkel al van Chelsea.

Fer

Narsingh komt in de Swansea-selectie zijn landgenoten Mike van der Hoorn en Leroy Fer tegen.

De vleugelspeler is de eerste aankoop van de nieuwe manager Paul Clement, die begin dit jaar werd aangesteld. De 44-jarige Engelsman is al de derde trainer dit seizoen van de 'Swans', na de Italiaan Francesco Guidolin en de Amerikaan Bob Bradley.

Swansea City is met nog achttien wedstrijden te gaan de nummer negentien van de Premier League met vijftien punten. Het gat met de 'veilige' zeventiende plaats is één punt.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Premier League

Tip de redactie