Voetbal

Suarez vindt dat 'gezond verstand' er niet toe doet bij nieuw contract Messi

FC Barcelona-aanvaller Luis Suarez en trainer Luis Enrique hebben ervoor gepleit dat de clubleiding van de Catalanen het contract van Lionel Messi zo snel mogelijk verlengt.

"Wat je bij Messi moet doen is hem een nieuw contract geven, niet je gezonde verstand gebruiken", aldus Suarez woensdagavond na de 3-1 zege van Barcelona op Athletic Bilbao in de Spaanse beker.

De Uruguayaan reageerde daarmee op de woorden van Oscar Grau. De algemeen directeur van de Spaanse topclub zei eerder op woensdag dat er nogal wat haken en ogen zitten aan het langer vastleggen van Messi, die nog tot medio 2018 onder contract staat in Camp Nou.

Het probleem is dat Barcelona, dat dit seizoen werkt met een recordbudget van 695 miljoen euro, een salarisbeperking heeft en recent al de contracten van Suarez en Neymar heeft verlengd. "Barcelona moet de situatie analyseren en het gezond verstand gebruiken'', stelde Grau.

Messi verdient naar verluidt zo'n 22 miljoen euro per jaar. De salarissen van de andere steraanvallers Suarez en Neymar zouden in hun nieuwe contracten, met een looptijd tot de zomer van 2021, opgetrokken zijn naar 25 miljoen euro.

De Argentijn zal niet minder willen verdienen dan zijn collega's, maar de financial fair play-regels van de UEFA schrijven voor dat de spelerssalarissen niet meer dan 70 procent van het totale budget mogen bedragen van een club.

Enrique

Enrique benadrukte na het duel met Athletic, waarin Messi zijn club een kwartier voor tijd naar de kwartfinales schoot door uit een vrije trap de 3-1 te maken, nog maar eens het belang van zijn vedette.

"Ik weet niet wat de directeur gezegd heeft, maar laat me een wedstrijd zien waarin Messi niet beslissend is geweest", zei de trainer.

"Ik weet niet wat de statistieken zijn, maar ik heb wel verstand van voetbal en ik weet dat we allemaal hier nog heel veel jaren willen genieten van Messi. Niets anders doet er toe voor mij."

Tip de redactie