Voetbal

Japanner Miura zal ook als 50-jarige nog actief zijn in profvoetbal

Kazuyoshi Miura, die met zijn 49 jaar geldt als de oudste profvoetballer ter wereld, heeft zijn contract bij Yokohama FC nog maar eens met een seizoen verlengd. De Japanner zal daardoor ook op zijn vijftigste nog actief zijn voor de eerstedivisionist.

"Ik hoop met alles wat ik heb te blijven vechten met mijn teamgenoten en de supporters, die mij altijd alle steun hebben gegeven", zegt Miura woensdag op de site van Yokohama FC.

'King Kazu' wordt op 26 februari 50 jaar oud en begint diezelfde maand aan zijn 32e seizoen als profvoetballer.

Miura was vorig seizoen tweemaal trefzeker in twintig optredens en is met zijn doelpunt op 7 augustus 2016 de oudste doelpuntenmaker ooit in het Japanse profvoetbal (49 jaar, 5 maanden en 12 dagen).

De 89-voudig international van Japan (55 goals), die zeventien jaar geleden stopte bij zijn nationale ploeg, speelt sinds 2005 voor Yokohama FC. Hij was toen met zijn 38 jaar de oudste voetballer op het hoogste niveau in Japan.

Miura begon zijn carrière in 1986 bij het Braziliaanse Santos. Daarna kwam hij onder meer uit voor Genoa, Dinamo Zagreb en Kyoto Purple Sanga en Vissel Kobe uit zijn geboorteland.

Lees meer over:
Tip de redactie