Voetbal

NEC haalt linksback Burnet op huurbasis terug naar Eredivisie

Lorenzo Burnet keert weer terug in de Eredivisie. NEC huurt de linksback voor de rest van het seizoen van het Slowaakse Slovan Bratislava.

De Nijmegenaren hebben ook een optie tot koop op de 25-jarige verdediger bedongen, meldt Slovan op de website van de club. NEC heeft de huurovereenkomst nog niet bevestigd.

Burnet tekende afgelopen zomer een contract voor drie seizoenen bij de Slowaken, die de Amsterdammer overnamen van FC Groningen. Hij speelde in totaal twaalf wedstrijden voor de club uit Bratislava.

"Hij kwam vanuit de Eredivisie met bepaalde verwachtingen en die zijn helaas niet uitgekomen", zegt vicevoorzitter Ivan Kmotrik. "Daarom laten we hem op huurbasis naar zijn vaderland vertrekken, waar hij wedstrijdritme op kan doen."

Bij Slovan Bratislava was Burnet ploeggenoot van landgenoten Ruben Ligeon, Lesley de Sa, Mitchell Schet en Joeri de Kamps.

Derde aanwinst

Bij NEC wordt de voormalig jeugdinternational de derde winterse aanwinst na Jordan Larsson van Helsingsborgs IF en Ali Messaoud, die gehuurd wordt van FC Vaduz.

De formatie van trainer Peter Hyballa, de nummer twaalf van de Eredivisie, begint het kalenderjaar 2017 zondag met een uitwedstrijd tegen Willem II.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie

Tip de redactie