Chelsea heeft Nathan Aké zondag teruggehaald van Bournemouth. De 21-jarige Nederlandse verdediger maakte het afgelopen half jaar een goede indruk tijdens zijn verhuurperiode.

Aké speelde twaalf wedstrijden voor Bournemouth, waarin hij driemaal trefzeker was. De club is bezig aan een sterk seizoen en staat momenteel negende in de Premier League, waarin Chelsea koploper is.

Het verhuurcontract van Aké liep aan het einde van dit seizoen af, maar Chelsea maakt gebruik van een optie om hem eerder terug te halen.

Aké kan volgens Chelsea-manager Antonio Conte op veel posities in het 3-4-3-systeem van de club uit de voeten. "Hij kan in de verdediging spelen en centraal op het middenveld. Op de training wil ik bekijken of ik hem ook op de vleugel kan gebruiken", zei de Italiaan zondag na de 4-1 zege in de FA Cup op Peterborough United, dat uitkomt in de League One.

In 2011 nam Chelsea de talentvolle verdediger over uit de opleiding van Feyenoord. De jeugdinternational van Oranje werd eerder uitgeleend aan Reading en Watford. Het contract van Aké bij Chelsea loopt nog tot de zomer van 2020.

Bekijk de stand, uitslagen en het programma in de Premier League