Manchester United-manager José Mourinho heeft zich in aanloop naar de bekerclash van zaterdag op Old Trafford tegen Reading positief uitgelaten over Jaap Stam, die als trainer van de Championship-club terugkeert op het oude nest.

Stam voetbalde van 1998 tot en met 2001 voor United. Hij werd drie keer landskampioen en won ook de wereldbeker, Champions League en FA Cup met de Engelse topclub.

"Ik heb veel respect voor iedere speler die heeft bijgedragen aan de geschiedenis van de club", begon Mourinho vrijdag zijn verhaal tijdens zijn persconferentie richting het duel in de derde ronde van de FA Cup.

De oud-trainer van FC Porto, Chelsea, Internazionale en Real Madrid denkt dat de fans van de 'Red Devils' Stam niet zijn vergeten. "Ik ben ervan overtuigd dat hij morgen een geweldig ontvangst krijgt van de fans."

"Maar ik denk dat hij liever heeft dat ik over hem praat als manager. De trainer moet wel heel goed zijn als je een team als Reading zo laat voetballen."

Rooney

Mourinho liet op zijn perspraatje tevens weten dat hij zaterdag een aantal spelers rust geeft. Zo krijgt doelman Sergio Romero weer eens speeltijd en verschijnt ook Wayne Rooney aan de aftrap.

De laatste wedstrijd waarin de Engels international in actie kwam was tegen West Bromwich Albion (2-0) op 17 december.

De wedstrijd tussen United en Reading begint zaterdagmiddag om 13.30 uur. United is de huidige nummer zes van de Premier League. In het Championship staat Stam derde met Reading.