OGC Nice moet het de komende twee wedstrijden zonder Mario Balotelli doen. De flamboyante spits van de Franse koploper is door de tuchtcommissie voor twee wedstrijden geschorst.

Balotelli kreeg op 21 december in het duel met Bordeaux (0-0) de rode kaart. Hij maakte in blessuretijd een trappende beweging en werd daarvoor van het veld gestuurd.

Het is voor de 26-jarige Balotelli niet de eerste keer dat hij moet toekijken. De oud-speler van Internazionale, Manchester City, AC Milan, en Liverpool liep tijdens zijn loopbaan al elf keer eerder tegen een schorsing aan.

De excentrieke Balotelli verruilde Liverpool afgelopen zomer voor Nice, dat in de Ligue 1 momenteel twee punten voorsprong heeft op nummer twee AS Monaco en vijf punten op nummer drie Paris Saint-Germain.

Tot dusver kwam Balotelli tot negen competitiewedstrijden namens Nice. De 33-voudig Italiaans international scoorde daarin acht keer.

Coach Lucien Favre van Nice kreeg net als Balotelli een schorsing van twee wedstrijden. Hij misdroeg zich richting de arbitrage na de ontmoeting met Bordeaux.

Bekijk het programma en de stand in de Ligue 1