Mauro Icardi vindt de sfeer bij Internazionale een stuk beter geworden sinds het vertrek van Frank de Boer als trainer.

De 23-jarige spits van Inter vond dat de situatie onder De Boer onhoudbaar was. "De spelers die weinig werden gebruikt waren ongelukkig en waren niet zo enthousiast als de rest van de groep wanneer er een feestje werd gevierd", vertelt de Italiaan aan La Gazzetta dello Sport.

Begin november werd De Boer ontslagen, waarna Stefano Pioli werd aangesteld als nieuwe trainer. De Italiaan werd de negende hoofdcoach van de 'Nerazzurri' sinds de club onder José Mourinho de Champions League won in 2010.

"Pioli heeft de mentaliteit van Inter veranderd en het zelfvertrouwen van iedereen hersteld, zelfs bij de spelers die onder De Boer niet gebruikt werden", vervolgt Icardi. "Zij voelen zich nu veel meer betrokken bij het project en ze zijn blij om onderdeel uit te maken van het team."

De Boer liet Inter achter op een twaalfde plaats in de Serie A. Inmiddels is de ploeg uit Milaan te vinden op een zevende plek met twaalf punten achterstand op koploper Juventus.

Champions League

Icardi kwam in 2013 over van Sampdoria en is dit seizoen op dreef met veertien doelpunten uit achttien competitiewedstrijden. De Argentijn won nog geen enkele prijs met Inter, maar is vastberaden om daar verandering in te brengen.

"Ik ben naar Inter gekomen om zoveel mogelijk prijzen te pakken. Ik wil een paar keer kampioen worden en minstens eenmaal de Champions League winnen."

Zondag hervat Inter de competitie met de uitwedstrijd tegen Udinese.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Serie A