FC Utrecht heeft zich donderdag versterkt met Zakaria Labyad. De transfervrije aanvaller tekent een contract tot medio 2020 in de Domstad.

Labyad (23) zat sinds de zomer zonder club nadat zijn tot medio 2017 lopende contract bij Sporting Lissabon werd ontbonden.

De vijfvoudig Marokkaans international maakte in het seizoen 2009/2010 op 16-jarige leeftijd zijn debuut in de Eredivisie namens PSV. De Eindhovenaren verkochten hem in de zomer van 2012 aan Sporting.

De periode van Labyad in Portugal werd geen succes. De topclub verhuurde de geboren Utrechter achtereenvolgens voor anderhalf jaar aan Vitesse en een half seizoen aan Fulham.

Volgens trainer Erik ten Hag is het geen punt dat Labyad in de voorbije maanden weinig gespeeld heeft. "Hij wil bij FC Utrecht de draad weer oppakken. Bij ons krijgt hij de tijd om weer in zijn ritme te komen. Wij zijn blij dat hij ons komt versterken en om FC Utrecht te helpen de gestelde doelen te realiseren."

Labyad is de tweede winterse aanwinst voor FC Utrecht. Eerder legde de huidige nummer zes van de Eredivisie Wout Brama van PEC Zwolle vast.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie