FC Groningen-middenvelder Albert Rusnak vertrekt per direct naar het Amerikaanse Real Salt Lake. De 22-jarige Slowaak heeft donderdag een akkoord bereikt met de club uit de MLS.

Vorige week bereikten FC Groningen en Real Salt Lake al een akkoord over een transfersom. Donderdag reist de eenmalig Slowaakse international naar Amerika voor de medische keuring en de definitieve afronding van zijn overgang.

Rusnak, die in de Euroborg nog een contract had tot medio 2018, is na Johan Kappelhof en Michael de Leeuw de derde speler van FC Groningen die in relatief korte tijd de Eredivisie inruilt voor de Amerikaanse competitie.

FC Groningen kocht de middenvelder in de winter van 2014 van Manchester City, nadat hij tijdens de eerste seizoenshelft indruk maakte tijdens zijn verhuurperiode bij SC Cambuur.

In zijn eerste jaar bij de 'Trots van het Noorden' besliste Rusnak met twee doelpunten de KNVB-bekerfinale tegen PEC Zwolle (2-0). Het was de eerste tastbare prijs in de historie van FC Groningen.

Geen vervanger

Algemeen directeur Hans Nijland liet eerder al weten dat er geen vervanger voor Rusnak gehaald zal worden. "Samen met de technische staf hebben wij namelijk de overtuiging dat we zijn vertrek binnen de huidige selectie kunnen opvangen."

In totaal speelde Rusnak 74 officiële wedstrijden, waarin hij twaalf keer tot scoren kwam. Dit seizoen kwam hij tot veertien wedstrijden en scoorde hij één keer.