Reading-trainer Jaap Stam is er klaar mee dat journalisten hem in de aanloop naar het bekerduel met Manchester United van zaterdag vragen blijven stellen over zijn vertrek als speler bij de 'Red Devils' in 2001.

De oud-verdediger vertrok destijds naar Lazio nadat hij het volgens diverse media aan de stok had met toenmalig trainer Sir Alex Ferguson. Volgens Stam kloppen de meeste verhalen niet en is er geen reden er naar te blijven vragen.

"Ik word er moe van, Ferguson ook en United soms ook. Als ik met de media praat krijg ik soms voor de zoveelste keer de vraag wat er toen is voorgevallen", zegt Stam donderdag tegen de BBC.

"Dan geef ik een keurig antwoord, maar er wordt altijd geprobeerd om er een sappig verhaal van te maken. Ik hou me niet bezig met mijn tijd als speler of wat de pers daarover zegt."

Stam (44) kijkt uit naar de wedstrijd van zaterdag op Old Trafford. Hij treft zijn oude club United met Reading in de derde ronde van de FA Cup.

"Het wordt geen emotioneel weerzien, maar het is mooi om terug te zijn. Ik hou van de club, de supporters en heb er een geweldige tijd gehad. Maar het gaat niet om mij, het gaat om United-Reading."

Mourinho

De oud-speler van onder meer PSV, United, Lazio, AC Milan en Ajax verheugt zich ook op de ontmoeting met United-trainer José Mourinho.

"Ik heb hem een paar keer gesproken en hij is een geweldige trainer. Ik bewonder het succes dat hij heeft en de prijzen die hij heeft gewonnen", aldus Stam.

"Hopelijk kan ik dat ook ooit bereiken, maar ik heb nog een lange weg te gaan. Het is goed om zulke managers te treffen, want daar kan ik alleen maar van leren."

De wedstrijd tussen United en Reading begint zaterdagmiddag om 13.30 uur. United is de huidige nummer zes van de Premier League. In het Championship staat Stam derde met Reading.