Het contract van trainer Shota Arveladze bij Maccabi Tel Aviv is ontbonden. De Israëlische club meldt woensdag dat de Georgische oud-Ajacied in onderling overleg vertrekt.

"We danken Shota voor zijn bijdrage aan de club en het bereiken van de groepsfase in de Europa League", zegt technisch directeur Jordi Cruijff op de website van de club.

"Soms werkt iets niet zoals vooraf verwacht. Dat kan aan mij liggen, aan de spelers of aan de coach. In dit soort situaties is het beter om uit elkaar te gaan."

Het is nog niet bekend wie Arveladze opvolgt. De oud-spits van AZ en Ajax was bezig aan zijn eerste seizoen in Tel Aviv, waar hij de taken overnam van Peter Bosz. Onder Bosz, die afgelopen zomer bij Ajax tekende, eindigde Maccabi als tweede in de Israëlische competitie.

Van Gaal

Ook onder leiding van Arveladze staat Maccabi tweede, op acht punten van koploper Hapoel Beersheva. De club speelde in de Europa League dit seizoen onder meer tegen AZ. In Alkmaar won het met 2-1, in Tel Aviv werd het gelijk: 0-0. AZ plaatste zich samen met FC Zenit voor de knock-outfase.

De 43-jarige Arveladze was eerder trainer in Turkije bij Kayserispor, Kasimpasa en Trabzonspor. Hij begon zijn trainersloopbaan AZ, waar hij assistent was van Louis van Gaal.