Antonio Conte heeft geen begrip voor de kritiek op het mogelijk gunstige speelschema van Chelsea rond de feestdagen. De manager denkt dat zijn collega's jaloers zijn op de koppositie van de 'Blues'.

Onder anderen José Mourinho (Manchester United), Arsène Wenger (Arsenal) en Sam Allardyce (Crystal Palace) uitten forse kritiek. Volgens hen genoot Chelsea de afgelopen weken meer rustdagen tussen de wedstrijden door. 

"Ik denk niet dat ze boos zijn vanwege het speelschema, maar omdat wij bovenaan staan", aldus Conte tegen The Guardian. "Maar dat hoort er ook wel bij. Als koploper krijg je hiermee te maken, dat ben ik wel gewend uit Italië."

Chelsea speelt woensdagavond om 21.00 uur op White Hart Lane tegen Tottenham Hotspur en heeft daarmee drie rustdagen gehad sinds de vorige wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Stoke City (4-2 winst).

Dat in tegenstelling tot Arsenal, Liverpool en Manchester United, die slechts één rustdag genoten. Zowel Liverpool (2-2) als Arsenal (3-3) liet deze week dure punten liggen in de titelstrijd.

Rustdagen

Wenger zei deze week al dat hij in zijn twintig jaar als manager in de Premier League nooit zo'n "ongelijk" speelschema had gezien tijdens de feestdagen. 

"Het enige wat ik daarop kan zeggen is dat ik de planning niet doe", aldus Conte. "Als je al wil spreken van een voordeel, dan is dat wel heel klein. Ik zie het in ieder geval niet als een voordeel. We moeten ons gewoon blijven concentreren en niet naar andere teams kijken."

Chelsea heeft als koploper momenteel vijf punten voorsprong op naaste belager Liverpool. Bij een zege op Tottenham Hotspur woensdagavond bestaat dat gat uit acht punten.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Premier League