Ron Jans vertrekt aan het einde van dit seizoen bij PEC Zwolle. De 58-jarige trainer heeft dinsdagavond de clubleiding van de Eredivisionist te kennen gegeven dat hij niet van plan is om zijn aflopende contract te verlengen.

Jans is bezig aan zijn vierde seizoen bij PEC. In zijn eerste jaar won hij direct de KNVB-beker door Ajax in de finale met 5-1 te verslaan. Later werden de Amsterdammers in de strijd om de Johan Cruijff Schaal met 1-0 verslagen.

Jans loodste PEC daardoor voor het eerst in haar bestaan naar Europees voetbal. De 'Blauwvingers' werden al in de voorrondes van de Europa League uitgeschakeld, maar behaalden onder Jans in het seizoen 2014/2015 met een zesde plaats in de Eredivisie wel de hoogste eindklassering uit de clubgeschiedenis.

Dit seizoen gaat het minder goed met PEC, dat halverwege de competitie op de zestiende plaats staat en in de tweede seizoenshelft degradatie moet voorkomen.

Uitdaging

Jans zegt op de site van PEC toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. Desondanks neemt hij met pijn in het hart afscheid van de club.

"Van meet af aan heb ik het fantastisch naar mijn zin in Zwolle. Natuurlijk is dat gevoel gevoed door sportieve prestaties, maar ook zeker door de mensen waarmee ik intensief en zeer prettig samenwerk. We hebben met elkaar historie geschreven en ik vind het prachtig daar onderdeel van uit te maken", aldus de oefenmeester.

"Toch heb ik besloten om deze zomer te vertrekken bij de club. Simpelweg omdat ik benieuwd ben naar datgene er tegen die tijd op mijn pad komt. De komende periode ben ik echter tot in mijn vezels gemotiveerd om handhaving in de Eredivisie te realiseren en mijn tijd in Zwolle waardig af te sluiten."

Dankbaar

Adriaan Visser, voorzitter van PEC, laat weten Jans dankbaar te zijn voor de ontwikkeling die de club heeft doorgemaakt. "Gezien de optelsom van sportieve prestaties kan gerust gesteld worden dat Ron de meest succesvolle trainer is uit de historie van PEC Zwolle."

Als voetballer was Jans tussen 1976 en 1982 ook al actief bij PEC. In die periode speelde hij 157 officiële wedstrijden. Jans stond in het verleden ook bij onder meer Standard Luik, sc Heerenveen en FC Groningen aan het roer.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie