Atletico Madrid heeft zich dinsdag een goede uitgangspositie verschaft voor een plek in de kwartfinales van de Copa del Rey. Celta de Vigo nam ook alvast een voorschot op de laatste acht door in en tegen Valencia overtuigend te winnen.

Op Gran Canaria was Atletico met 0-2 te sterk voor Las Palmas. Koke en Antoine Griezmann maakten het verschil voor de Madrilenen.

Celta, eerder dit seizoen één van de tegenstanders van Ajax in de groepsfase van de Europa League, won met 1-4 bij Valencia.

De Galiciërs stonden binnen negentien minuten al met 0-3 voor dankzij doelpunten van Iago Aspas, Theo Bongonda en Daniel Wass. Na rust trof Daniel Parejo doel voor Valencia, waarna de eindstand werd bepaald door ex-Feyenoorder John Guidetti.

Alaves verspeelde op bezoek bij Deportivo La Coruña een marge van twee: 2-2. Voor Osasuna zijn de kwartfinales ver weg na een nederlaag voor eigen publiek tegen Eibar (0-3).

De returns staan voor volgende week op het programma. Woensdag worden de overige vier heenwedstrijd afgewerkt, waaronder die van Real Madrid en FC Barcelona.